ΤΗΓΑΝΙΤΕΛΙΑ ΛΕΣΒΟΥ
από τον Δημήτρη Μανιό
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό άνθη από κολοκύθια
1 κρεμμύδι ξερό
μάραθο
άνηθο
μαϊντανό
4 κρεμμύδια φρέσκα
αλάτι
πιπέρι
και αλεύρι ΑΠ
1 κιλό άνθη από κολοκύθια
1 κρεμμύδι ξερό
μάραθο
άνηθο
μαϊντανό
4 κρεμμύδια φρέσκα
αλάτι
πιπέρι
και αλεύρι ΑΠ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα υλικά σε ένα μπολ
όλα μαζί. Βάζουμε 1/2 κιλό φαρίνα και
τα πλάθουμε, μέχρι να γίνουν χυλός, όχι πολύ
σφικτός. Με ένα κουτάλι της σούπας τα
ρίχνουμε σε καυτό λάδι και τα
τηγανίζουμε.
Aν
θέλουμε, βάζουμε δυόσμο και λίγο γάλα στον
χυλό. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε στο
μείγμα τριμμένο κολοκυθάκι και να
πασπαλίσουμε με λαδοτύρι ή τριμμένο κεφαλοτύρι Λέσβου.
Πηγή:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.