Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Σκορδομακαρονάδα Λαυρίου

                                                            Σκορδομακαρονάδα
                             

                                 από τον Λευτέρη Φραγκόπουλο



Υλικά


(4-5 μερίδες)

  1. 500 γρ. μακαρόνια, Νο 6
  2. 5-6 σκελίδες σκόρδο
  3. 1 πρέζα μπούκοβο καυτερό
  4. 1 πρέζα διάφορα ξερά μυρωδικά
  5. Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  6. Αλάτι - πιπέρι
  7. Ελαιόλαδο

Εκτέλεση


(10-12 λεπτά)

  1. Βάζουμε τα μακαρόνια μας να βράσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, αλλά 1-2 λεπτά λιγότερο.
  2. Συγχρόνως, κόβουμε τις σκελίδες σκόρδου σε λεπτές φέτες. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  3. Μόλις αποκτήσει ξανθό χρώμα το σκόρδο, προσθέτουμε το μπούκοβο, τα μυρωδικά και λίγο νερό.
  4. Μόλις είναι έτοιμα τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μακαρόνια και την σάλτσα.
  5. Για δύο λεπτά, με αναμμένη την φωτιά, ανακατεύουμε κυκλικά τα μακαρόνια, για να ρουφήξουν την σάλτσα.
  6. Σβήνουμε την φωτιά και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά, με μπόλικο σκληρό τυρί και ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.