Υλικά
(4-5
μερίδες)
- 500 γρ. μακαρόνια, Νο 6
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- 1 πρέζα μπούκοβο καυτερό
- 1 πρέζα διάφορα ξερά μυρωδικά
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι - πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
(10-12
λεπτά)
- Βάζουμε τα μακαρόνια μας να βράσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, αλλά 1-2 λεπτά λιγότερο.
- Συγχρόνως, κόβουμε τις σκελίδες σκόρδου σε λεπτές φέτες. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Μόλις αποκτήσει ξανθό χρώμα το σκόρδο, προσθέτουμε το μπούκοβο, τα μυρωδικά και λίγο νερό.
- Μόλις είναι έτοιμα τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μακαρόνια και την σάλτσα.
- Για δύο λεπτά, με αναμμένη την φωτιά, ανακατεύουμε κυκλικά τα μακαρόνια, για να ρουφήξουν την σάλτσα.
- Σβήνουμε την φωτιά και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά, με μπόλικο σκληρό τυρί και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.