Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Γαλατόπιτα


ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

Από την Β. Λ.


ΥΛΙΚΑ

2 λίτρα γάλα (κατσικίσιο)
2 κούπες τσαγιού αλεύρι
5 αυγά
Λίγο κανέλα
3 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού baking
½ κούπα λάδι (στο ταψί, για να κάψει, και μετά, ρίχνουμε το μείγμα)
2 κούπες ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας διαρκώς. Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, τις βανίλιες και το baking, χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα, το οποίο πρέπει να γίνει κρέμα. 
Βάζουμε το λάδι στο ταψί (στον φούρνο) να κάψει αρκετά και ρίχνουμε το μείγμα. Το βάζουμε στο φούρνο στους 200°C, για περίπου 1 ώρα. 
Όταν βγάλουμε την πίτα, ρίχνουμε λίγη κανέλα (προαιρετικά). 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.