Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Χοιρινό με χυλοπίτες


                                                        Χοιρινό με χυλοπίτες
                           
                             Των συγχωριανών Ιωάννη και Ευστάθιου Μπαρμπόπουλου
                                             
                                                  Παραδοσιακή συνταγή του χωριού μας


 ΥΛΙΚΑ :

500 γρ. χυλοπίτες

1 κιλό χοιρινό σε κομμάτια

Αλάτι, πιπέρι, λάδι

2 ντομάτες ψιλοκομμένες

1 κ.σ. ντοματοπελτέ

1 ξύλο κανέλας, λίγο μαϊντανό, λίγη ζάχαρη

1 ποτήρι του νερού κρασί

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2-3 σκελίδες σκόρδο


                                                                      ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Περνάμε από το τηγάνι το κρέας, ώστε να ροδίσει λιγάκι και από τις δύο μεριές, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και σβήνουμε με το κρασί. 
Στη συνέχεια, προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, τον μαϊντανό, την ζάχαρη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειασθεί, προσθέτουμε κατά διαστήματα και νερό - πάντα ζεστό - στο φαγητό μας. 
Μόλις βράσει το κρέας, το αδειάζουμε σε ένα πυρέξ, συμπληρώνουμε λίγο νερό και προσθέτουμε τις χυλοπίτες, οι οποίες θα ψηθούν και θα πάρουν όλες τις μυρωδιές από τον ζωμό, μέσα στον οποίο έβρασε το κρέας. 
Σκεπάζουμε το πυρέξ και ψήνουμε στους 220 βαθμούς, ίσα να μείνει με το λάδι του και να βράσει το ζυμαρικό μας. Ξεσκεπάζουμε το πυρέξ, ψήνουμε για 10’ ακόμα και το φαγητό είναι έτοιμο. Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα. Καλή σας όρεξη!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.