Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Ηπειρώτικη στριφτή τυρόπιτα και Ρυζόπιτα

                                                                    

ΣΤΡΙΦΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ

Από την Γεωργίου Ελένη
                                                         

Υλικά για την ζύμη:


500 γρ. αλεύρι

1 κουταλιά λάδι

1 κουταλιά ξίδι

1 πρέζα αλάτι

Χλιαρό νερό όσο πάρει



Υλικά για την γέμιση:


500 γρ. φέτα

250 γρ. ανθότυρο

70 γρ. τραχανά προαιρετικά

1 αυγό

Λίγο πιπέρι



Εκτέλεση:


Φτιάχνουμε την ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη. Ανοίγουμε το φύλλο, το λαδώνουμε, ρίχνουμε λίγη γέμιση και το τυλίγουμε. Φτιάχνουμε σαλιγκαράκια ή τοποθετούμε κυκλικά σε στρογγυλό ταψί. Ψήνουμε στον φούρνο πάνω - κάτω στους 200οC.

                                 

                                                 ΡΥΖΟΠΙΤΑ 



Υλικά για την ζύμη:


500γρ. αλεύρι

1 κουταλιά λάδι

1 κουταλιά ξίδι

1 πρέζα αλάτι

Χλιαρό νερό όσο πάρει


Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη.



Υλικά για την γέμιση:


11/2 κούπα ρύζι

1 κούπα σταφίδες

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα καρύδια

2 κουταλιές κανέλα



Βράζουμε το ρύζι al dente και ανακατεύουμε με 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.

Ανοίγουμε 9 λεπτά φύλλα, λαδώνουμε το ταψί με ελαφρύ λάδι και βάζουμε 2 φύλλα στο ταψί. Έχουμε ανακατέψει την κανέλα με την ζάχαρη και ρίχνουμε στο δεύτερο φύλλο 4-5 κουταλιές ζάχαρη και κανέλα, καρύδια και σταφίδες, στο 3ο φύλλο πασπαλίζουμε ρύζι, στο 5ο φύλλο μια στρώση ζάχαρη, κανέλα, σταφίδες και καρύδια. στο 6ο ρύζι και ούτω καθ' εξής και το τελευταίο μόνο με λάδι.

Ψήνουμε στους 200οC, στο πάνω κάτω.



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.