Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Καβούρια με χόρτα ψιλικά


Καβούρια με χόρτα ψιλικά

Παραδοσιακή συνταγή της Εφύρας Ηλείας
από τη μαθήτρια της Β' τάξεως
Μαρία Παναγιωτοπούλου

Η συνταγή αυτή προτιμήθηκε λόγω του ποταμού «Πηνειακός Λάδωνας» ο οποίος διασχίζει την Εφύρα κατά μήκος. Ψάρευαν τα καβούρια στο ποτάμι και τα έπλεναν δύο φορές για να φύγει η άμμος. 

Μετά, ετοίμαζαν μια κατσαρόλα με βραστό νερό και αλάτι και αφήναν τα καβούρια για 5 λεπτά να πάρουν ελαφρώς χρώμα. Τα βγάζουν για λίγο από το νερό, τα αφήνουν να κρυώσουν και τα αλείφουν με λάδι και πιπέρι κόκκινο ή μαύρο. 

Έπειτα, βάζανε τα χόρτα ψιλικά δηλαδή παπαρούνα, καυκαλίθρες, πρασουλίθρες, παχολάχανο, μάραθο, μαϊντανό και κρεμμύδι φρέσκο ή ξερό, να βράσουν σε μια άλλη κατσαρόλα με τριμμένη ντομάτα. 

Στο τέλος, μέσα στην κατσαρόλα με τα χόρτα βάζανε και τα καβούρια ώστε να βράσουν μαζί με αυτά και να πάρουν το άρωμα και την γεύση των χορταρικών. 

 

Φωτογραφίες από το Διαδίκτυο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.