Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Παραδοσιακό Κανταΐφι

  Παραδοσιακό Κανταΐφι

από τον μαθητή της Β' τάξεως

Δημήτρη Μανωλάκη

Υλικά για την γέμιση:

Ένα πακέτο φύλλο κανταΐφι

200 γραμμάρια καρύδια

1 αυγό

Ένα κουτάλι του γλυκού κανέλα

80 γραμμάρια βούτυρο

Υλικά για το σιρόπι

Ένα λίτρο νερό

Δύο ξυλάκια κανέλας

500 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

Ξεκινάμε με το σιρόπι βάζοντας την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας με το νερό.





Ρίχνουμε την ζάχαρη και τα ξύλα κανέλας και το αφήνουμε μέχρι να βράσει. Όταν βράσει το αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.




Μετά στον πολυκόφτη βάζουμε τα καρύδια, το βούτυρο, την κανέλα και το αυγό. 


          

Τα χτυπάμε για κάποια λεπτά μέχρι να γίνουν ένα μεταξύ τους. Όταν τελειώσουμε  παίρνουμε το φύλλο κανταΐφι και προσπαθούμε να το φτιάξουμε ανοίγοντας το σε μια μεγάλη επιφάνεια. 

Μετά προσθέτουμε την γέμιση που φτιάξαμε, ένα κουτάλι του γλυκού η ποσότητα. 

Το τυλίγουμε και το τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. 

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με όλα τα υπόλοιπα. Το τοποθετούμε στον φούρνο στους170 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά περίπου. 

Όταν ροδοκοκκινίσουν τα βγάζουμε και τους ρίχνουμε το σιρόπι, το οποίο  θα έχει κρυώσει. 

Τέλος ρίχνουμε από πάνω καρύδια!

               

Καλή Επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.