Παραδοσιακή Πορτοκαλόπιτα
Υλικά
Ξύσμα από τουλάχιστον δύο πορτοκάλια
Χυμό από δύο τουλάχιστον πορτοκάλια
300 γραμμάρια γάλα
2 αυγά
240 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια λάδι
1 σκόνη βανίλιας
500 γραμμάρια φύλλο κρούστας για γλυκά
Για το σιρόπι
500 γραμμάρια νερό
650 γραμμάρια ζάχαρη
Τρείς φλούδες πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα ταψί 22cm και το αλείφουμε καλά με βούτυρο. Αφού το έχουμε κάνει αυτό ρίχνουμε στο ταψί το φύλλο κρούστας, θρυμματισμένο.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά με την ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα, και χτυπάμε για δύο λεπτά, μετά ρίχνουμε και την βανίλια και χτυπάμε για άλλο ένα λεπτό.
Ύστερα ρίχνουμε το λάδι και το γάλα και ανακατεύουμε για δύο λεπτά ακόμη.
Ανακατεύουμε για λίγο ακόμη και είναι έτοιμο για να μπει στο ταψί.
Αφού έχουν γίνει όλα αυτά τα ρίχνουμε στο ταψί και το γλυκό είναι έτοιμο για να μπει στο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε μια μικρή κατσαρόλα προετοιμάζουμε το σιρόπι.
Ρίχνουμε το νερό με την ζάχαρη και τις φλούδες πορτοκαλιού, μόλις βράσει το αποσύρουμε από την φωτιά και βγάζουμε τις φλούδες. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν περάσουν περίπου είκοσι τρία λεπτά θα είναι σχεδόν έτοιμο το γλυκό.
Μόλις δούμε ότι έγινε το βγάζουμε και ρίχνουμε κατευθείαν το σιρόπι, πάνω στο ζεστό γλυκό.
Και είναι έτοιμο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.