Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Παραδοσιακή Πορτοκαλόπιτα

 Παραδοσιακή Πορτοκαλόπιτα

από τον μαθητή της Β΄ τάξεως
Δημήτρη Μανωλάκη

Υλικά

Ξύσμα από τουλάχιστον δύο πορτοκάλια 

Χυμό από δύο τουλάχιστον πορτοκάλια 

300 γραμμάρια γάλα 

2 αυγά 

240 γραμμάρια ζάχαρη 

200 γραμμάρια λάδι 

1 σκόνη βανίλιας 

500 γραμμάρια φύλλο κρούστας για γλυκά 

              Για το σιρόπι 

500 γραμμάρια νερό 

650 γραμμάρια ζάχαρη 

Τρείς φλούδες πορτοκαλιού 

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα ταψί 22cm και το αλείφουμε καλά με βούτυρο. Αφού το έχουμε κάνει αυτό ρίχνουμε στο ταψί το φύλλο κρούστας, θρυμματισμένο.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά με την ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα, και χτυπάμε για δύο λεπτά, μετά ρίχνουμε και την βανίλια και χτυπάμε για άλλο ένα λεπτό. 

Ύστερα ρίχνουμε το λάδι και το γάλα και ανακατεύουμε για δύο λεπτά ακόμη. 

Ανακατεύουμε για λίγο ακόμη και είναι έτοιμο για να μπει στο ταψί. 

Αφού έχουν γίνει όλα αυτά  τα ρίχνουμε στο ταψί και το γλυκό είναι έτοιμο για να μπει στο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου. 

Σε μια μικρή κατσαρόλα προετοιμάζουμε το σιρόπι. 

Ρίχνουμε το νερό με την ζάχαρη και τις φλούδες πορτοκαλιού, μόλις βράσει το αποσύρουμε από την φωτιά και βγάζουμε τις φλούδες. Το αφήνουμε να κρυώσει. 

Όταν περάσουν περίπου είκοσι τρία λεπτά θα είναι σχεδόν έτοιμο το γλυκό.

   




Μόλις δούμε ότι έγινε το βγάζουμε και ρίχνουμε κατευθείαν το σιρόπι, πάνω στο ζεστό γλυκό.

                Και είναι έτοιμο!

Καλή επιτυχία! 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.