Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Βακαλάος Κοκκινιστός

 Βακαλάος κοκκινιστός με ρύζι 

(Της Μαριγώς το φαγητό)

από τη μαθήτρια της Β΄ τάξεως
Μαρία Παναγιωτοπούλου


Η συνταγή αυτή χρονολογείται από το 1930 και το έφτιαχναν συνήθως την ημέρα του Ευαγγελισμού, στο χωριό μου την Εφύρα Ηλείας.

Δύο νύχτες ξαλμύριζαν τον βακαλάο και την ημέρα που θα τον έφτιαχναν έκοβαν τον βακαλάο σε κομμάτια και τον πέρναγαν σε αλεύρι. 

Βάζανε τα κομμάτια σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι και τα άφηναν για λίγα λεπτά να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. 

Μετά, τσιγάριζαν το κρεμμύδι και το έριχναν μαζί με την τριμμένη ντομάτα μέσα στο ψάρι. 

Παράλληλα, βράζανε το ρύζι και όταν ήταν έτοιμο, το ρίχνανε μέσα στον βακαλάο και να αναμειχθούν. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.