Παραδοσιακοί Λουκουμάδες
Υλικά
200 γραμμάρια αλεύρι
300 ml νερό
Ένα φλιτζάνι ζάχαρη
Ένα φακελάκι ξηρής μαγιάς
Και για το τέλος θα χρειαστούμε
Μέλι και κανέλα, να ρίξουμε στους λουκουμάδες αφού έχουν γίνει.
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε την μαγιά, ρίχνουμε χλιαρό νερό και ανακατεύουμε για δύο λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός.
Το αφήνουμε σαράντα λεπτά σκεπασμένο να φουσκώσει.
Αφού έχουν περάσει σαράντα λεπτά θα τα βάλουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με αρκετό ύψος λαδιού.
Θα πάρουμε ένα κουτάλι της σούπας από τον χυλό και θα τον ρίξουμε στο καυτό λάδι. Αφού το βάλουμε στο λάδι σε περίπου ενάμιση λεπτό είναι έτοιμοι.
Όταν θα τους βγάλουμε από την κατσαρόλα θα τους ακουμπήσουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί, έτσι ώστε να φύγει το ανεπιθύμητο λάδι.
Αφού τα έχουμε φτιάξει όλα και τα έχουμε στην πιατέλα τους ρίχνουμε αν θέλουμε μέλι και κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.