Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

ΛΑΓΓΙΤΕΣ


Λαγγίτες παραδοσιακές από τους Πετράδες Έβρου
από τη Χρυσή Φουντούκα


Οι λαγγίτες, είναι ένα παραδοσιακό γλύκισμα στους Πετράδες Έβρου, το οποίο συχνά στην περιοχή το προτιμούν και για πρωινό.


Υλικά

2 κιλά αλεύρι

50 δρχ. μαγιά (ή προζύμη) αλάτι μια τσιμπιά όσο νερό σηκώσει

Εκτέλεση 

Λιώνουμε σε χλιαρό νερό τη μαγιά, ρίχνουμε το αλάτι, το νερό και αλεύρι τόσο ώστε να γίνει ένας χυλός σε ένα μπολ. Χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ έως ότου βγάλει φουσκάλες. Ρίχνουμε νερό, χτυπάμε και ξαναρίχνουμε νερό. Το αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος 1/2 ώρα για να φουσκώσει. Παίρνουμε ένα τηγάνι, αντικολλητικό, και το αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Με μια βαθιά κουτάλα παίρνουμε το χυλό, τον ρίχνουμε με προσοχή στο τηγάνι και το απλώνουμε με τη βοήθεια της κουτάλας. Μόλις ψηθεί βγάζουμε τη λαγγίτα.
Σερβίρονται ζεστοί με μπόλικη ζάχαρη, καρύδια και κανέλα.

http://didymoteicho.net/stin-kouzina/topiki-kouzina-thrakis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.