Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Κουμ Κουάτ

Κουμ κουάτ
από τη Μαρία Μουζακίτη


Χρώμα, άρωμα, γεύση και μια διαδρομή που ξεκινάει από την Άπω Ανατολή και φτάνει ως τα κερκυραϊκά καντούνια. Μια τόσο μεγάλη ιστορία κλεισμένη σε έναν τόσο μικρό καρπό.
Στα κινέζικα κουμ κουάτ σημαίνει "χρυσό πορτοκάλι" και πράγματι, αν το παρατηρήσετε από κοντά, το σχήμα του μοιάζει με εκείνο ενός μικρού πορτοκαλιού. Σύμφωνα με την ιστορία, το κουμ κουάτ το έφερε στην Κέρκυρα ο Βρετανός γεωπόνος Μέρλιν το 1860, ο οποίος το καλλιέργησε στο κτήμα του στην περιοχή της Δασιάς. 
  
Λικέρ κουμ κουάτ
Υλικά: 1 κιλό κουμ κουάτ, 1 κιλό ζάχαρη, 1 λίτρο οινόπνευμα άσπρο, οινοποιίας,  2-3 ξυλάκια κανέλας, 1 βανίλια.
Παρασκευή: Πλένουμε τα φρούτα και τα κόβουμε στη μέση. Ρίχνουμε σε γυάλινο βάζο τα κουμ κουάτ, τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και το οινόπνευμα. Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για ένα μήνα περίπου. Κατόπιν στραγγίζουμε σε καθαρή και αποστειρωμένη φιάλη το λικέρ. Η αποστράγγιση είναι καλό να γίνεται με φίλτρο του καφέ (χάρτινο). Το λικέρ μας είναι έτοιμο!  
www.icookgreek.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.