Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Λάχανο με κρέας

«Λάχανο με το κρέας» 
από τη Σουλτάνα Παπαγεωργίου
(παραδοσιακή συνταγή από την Τερπνή Σερρών)



ΥΛΙΚΑ
           
              1 κιλό κρέας χοιρινό(γίνεται και με μοσχάρι)
              1 ½ κιλό λάχανο
              2 πράσα
              1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
              1 ποτήρι του κρασιού λάδι
              1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
               Αλάτι ,πιπέρι, κόκκινο πιπέρι (πάπρικα)
              1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια , σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι με τα κρεμμύδια και τα πράσα ψιλοκομμένα και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το κρέας και αφού τσιγαριστεί και αυτό ρίχνουμε το κρασί και τον πελτέ. Ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε νερό περίπου 3 ποτήρια και αφήνουμε να βράσει. Όταν  μαλακώσει το κρέας και έχει μείνει λίγο υγρό στην κατσαρόλα μας προσθέτουμε και το λάχανο μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Αφήνουμε να βράσουν  όλα μαζί και όταν πιεί τα ζουμιά του είναι έτοιμο. Πολλές νοικοκυρές βάζουν και μια καυτερή πιπεριά για έξτρα νοστιμιά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.