Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Μπουρδέτο Κέρκυρας

Μπουρδέτο Κέρκυρας
από Μαρία Μουζακίτη

Παραδοσιακό επτανήσιο πιάτο με ψάρι, κρεμμυδάκια πατάτες στην κατσαρόλα.


Υλικά:
1-1½ κιλό ψάρι, κέφαλος ή μελανούρι
½ κιλό  κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ.σ  ντοματοπελτές, αραιωμένος σε ένα φλιτζάνι  νερό
2 κ.σ πάπρικα ή  πιπέρι καγιέν
½ κ.γλ.τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κιλό κρεμμυδάκια ολόκληρα για στιφάδο
½ κιλό πατάτες, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
2 κ.σ  ψιλοκομμένο μαϊντανό

Οδηγίες:

1. Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι μέσα στο ψυγείο.  Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για 10 λεπτά να μαλακώσουν.
2. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον ντοματοπελτέ, το νερό, την πάπρικα και το πιπέρι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
3. Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια τα ολόκληρα.
4. Μέσα στη σάλτσα ντομάτας προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το ψάρι, τις πατάτες και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
5. Σερβίρουμε το πιάτο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

https://gourmed.gr/.../mpoyrdeto 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.