Τσουμπλέκι με αρνί
από την Χρυσούλα Παπασπύρου
Μια καταπληκτική Μακεδονίτικη σπεσιαλιτέ σας παρουσιάζω παρακάτω για να μαγειρέψετε την συνταγή για το τσουμπλέκι Έδεσσας όπως την περιγράφει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της.
Υλικά
1 παχύ μπούτι αρνιού, με τη νεφραμιά και την ουρά του
μερικές μελιτζάνες, κομμένες σε κομματάκια
κολοκυθάκια σε κομμάτια
αρκετό βούτυρο ή φυτίνη
φασολάκια φρέσκα, καθαρισμένα σε κομμάτια
πιπεριές πράσινες, ολόκληρες
ντομάτες κομμένες σε φέτες
αλάτι, πιπέρι, λίγο κύμινο
λίγο μοσχοπίπερο
Διαδικασία
Κόβετε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια και το βάζετε σε πήλινο γιουβέτσι.
Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζετε το γιουβέτσι με το καπάκι του και κλείνετε το άνοιγμα τριγύρω με ζυμάρι (που φτιάχνετε με νερό και αλεύρι).
Το βάζετε σε σιγανό φούρνο και αφήνετε το φαγητό να σιγοψηθεί, περίπου 8 ώρες.
Το τσουμπλέκι Έδεσσας είναι έτοιμο και σερβίρετε με ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.