Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ


ΚΑΡΥΔΕΝΙΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ

από τη Μαρία Στασινοπούλου





YΛΙΚΑ

1300 γρ καρύδι τριμμένο
8 αυγά
1 ποτήρι  νερού  σιμιγδάλι  ψιλό
1 ½ ποτήρι  νερού  ζάχαρη
1 φλιτζανάκι  ανθόνερο
Ζάχαρη  άχνη

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα καρύδια, το σιμιγδάλι και το ανθόνερο και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε σε δύο μπολ τους κρόκους από τα ασπράδια.
Στο μπολ  με τους κρόκους  ρίχνουμε την ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά το μίγμα. Χτυπάμε δυνατά τα  ασπράδια στο μίξερ μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Στη συνέχεια με απαλές κινήσεις προσεκτικά ενσωματώνουμε τους κρόκους στη μαρέγκα. Έπειτα ρίχνουμε σε μικρές δόσεις το μείγμα με το καρύδι  ανακατεύοντας  πάλι ελαφρά για να μην βγάλουμε τον αέρα από τη μαρέγκα. 
Το μείγμα πρέπει να είναι όχι πολύ σφικτό, ίσα που να δουλεύεται με ένα κουτάλι.
Λαδώνουμε τα χέρια μας και με το πινέλο «περνάμε» με ελαιόλαδο το ταψί .
Με την βοήθεια κουταλιού σχηματίζουμε τους καρυδένιους στα χέρια μας και τους στρώνουμε στο ταψί σε απόσταση, να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Τους σταυρώνουμε για να πετύχουν…
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 10΄ στη μεσαία σχάρα.
Βγάζοντας το ταψί το ραντίζουμε με ανθόνερο και αφού κρυώσουν λίγο πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Οι καρυδένιοι είναι ένα γλυκό που αν δεν είναι προς άμεση κατανάλωση είναι καλύτερο να φυλάσσεται αεροστεγώς γιατί ξεραίνεται εύκολα.

πηγή: Έμβολος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.