Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Παραδοσιακή Μηλόπιτα

 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

Από την μαθήτρια της Β’ τάξεως

 Αμαλία Τσάτσαρη

ΥΛΙΚΑ

3-4 μήλα

50 γρ. γάλα

150 γρ. ζάχαρη και 50 επιπλέον

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

50 γραμμάρια βούτυρο

1 πακέτο φύλλο τάρτας

1 κλωνάρι βανίλιας 

Χυμό από ένα λεμόνι

Αμύγδαλο τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι στρογγυλό. 

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα. Όταν γίνει καραμέλα το αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε μέσα το γάλα σιγά σιγά και στο τέλος το βούτυρο. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Χτυπάμε στο πολυκόφτη τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν πούδρα.

Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε κατά μήκος και μετά σε λεπτές φέτες.

Σε ένα μπωλ βάζουμε τα μήλα, την κανέλα και τα 50 γραμμάρια ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τα σπόρια από το κλωνάρι της βανίλιας και τα ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε το φύλλο τάρτας σε βουτυρωμένο ταψάκι


και μέσα βάζουμε τα μήλα το ένα δίπλα στο άλλο σε μια στρώση και ρίχνουμε την πούδρα αμυγδάλου και την καραμέλα. 

Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 160ο και δυναμώνουμε τον φούρνο στους 180 για 10 λεπτά. 

Αν κάποιος θέλει, όταν την βγάλει από το φούρνο, μπορεί να βάλει ζάχαρη άχνη και κανέλα ή σοκολάτα λιωμένη από πάνω, που αρέσει πάρα πολύ στα παιδιά!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.