Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Γλυκιά Κολοκυθόπιτα

 

ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

Από τον μαθητή της Β΄ τάξεως  

Δημήτρη Μανωλάκη

ΥΛΙΚΑ

1 κολοκύθα περίπου 1.300 γραμμάρια

250 γραμμάρια ζάχαρη

Μια κουταλιά του γλυκού τριμμένο γαρίφαλο

2 κουταλιές του γλυκού κανέλα

100 γραμμάρια καρύδια ( τα περνάμε από το μπλέντερ)

200 γραμμάρια σταφίδες

200 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας (αν το κάνετε τάρτα) ή

10 ή περισσότερα φύλλα κρούστας (εγώ χρησιμοποιώ 10 τουλάχιστον πάνω-κάτω, ανάλογα το υλικό της κολοκύθας)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Κόβουμε την κολοκύθα σε 4 μεγάλα κομμάτια ή και παραπάνω και την τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

    Την βάζουμε στον φούρνο για 45 λεπτά, όταν περάσουν με ένα κουτάλι βγάζουμε το φαγητό της κολοκύθας. Μόλις γίνει αυτό το περνάμε από το μπλέντερ και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

    Μετά μέσα ρίχνουμε την ζάχαρη, τα καρύδια, τις σταφίδες, το σιμιγδάλι, το γαρίφαλο, και την κανέλα.

    Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και είναι έτοιμο το μείγμα να το αδειάσουμε στην φόρμα για τάρτες (ή ταψί απλά όχι με τα φύλλα σφολιάτας, αλλά με τα φύλλα κρούστας).

    Έχουμε στρώσει ήδη κάτω το φύλλο σφολιάτας. 


    Ρίχνουμε από πάνω το υλικό που έχουμε στο μπολ.

    Για διακόσμηση και γεύση κόβουμε φύλλα σφολιάτας και βάζουμε.

                                   

    Την βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.

(Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φύλλα κρούστας για πίτες και να την κάνετε σε ταψί. Εγώ την έκανα στο ταψί πιο παλιά και είχα βάλει δέκα φύλλα κάτω και δέκα πάνω τουλάχιστον, αναλόγως βέβαια πόσο υλικό θα έχετε από την κολοκύθα.)

    Υπάρχουν διάφορες συνταγές όμως αυτή είναι η δικιά μου, μετά από πολλές δοκιμές, και είναι καλύτερη από άλλες που θα βρείτε στο διαδίκτυο!

Εγώ την κάνω με το δικό μου τρόπο και πάντα έχει επιτυχία!

Καλή Επιτυχία και σε σας!

    

Οι φωτογραφίες είναι του μαθητή Δημήτρη Μανωλάκη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.